baner

 

 

Poniedziałek 13.09.2021 r

Śniadanie:  Kakao7,herbata owocowa z miodem, chleb graham1,baltonowski 1z masłem7,szynką drobiową6,pomidory,ogórek kiszony, jabłko.

Obiad:  Zupa warzywna9 z kapustą pekińską,kalarepką,ziemniakami,makaron1 z twarogiem7,mus owocowy, sok  owocowy z wodą mineralną.

Podwieczorek: Ryż  na mleku7 z musem jabłkowo gruszkowym, ogórek świeży.

ALERGENY:(1, 6, 7 )

                                  Wtorek 14.09.2021 r.

Śniadanie: Herbata owocowa z miodem, chleb razowy,1foremkowy1
z masłem7,polędwicą sopocką, żółtym  serem6,7,sałata roszponka, pomidory koktajlowe.

Obiad Zupa marchewkowa z zacierka1,pieczeń rzymska w sosie  z kaszą, surówka
z buraczków, sok owocowy.

Podwieczorek Naleśniki1,3,7 z serkiem naturalnym7,sałata lodowa, herbatka.

ALERGENY:( 1,3, 7,9)           

                                    Środa 15.09.2021r.

Śniadanie:Mleko7,herbata owocowa, bułka grahamka1
z masłem7 ,twarożkiem7,szynką6,rzodkiewka, szczypiorek, ogórek świeży.

Obiad: Rosolnik z ryżem z włoszczyzną9,udko z kurczaka pieczone, ziemniaki, surówka z białej kapusty z marchewką ,jabłkiem, sok owocowy, pomarańcz.

Podwieczorek: Rogal maślany1,,mleczko smakowe7,rzodkiewka.

ALERGENY:(1, 3,6, 7,9   )

                                  Czwartek 16.09.2021  r

Śniadanie: Kawa zbożowa ,herbata owocowa z miodem, chleb 1 z masłem7 ,jajko gotowane3 z sosem jogurtowym7 z koperkiem, papryka czerwona, papryka żółta, pomidor ,sałata .

Obiad: Zupa ziemniaczana  z włoszczyzną9,filet z indyka gotowany  z ryżem, mieszanka warzyw trzy składnikowa(kalafior, marchew, brokuł)gotowane, sok owocowy, woda mineralna, brzoskwinia.

Podwieczorek: Banan z jogurtem naturalnym7,sałata lodowa.

ALERGENY:( 1,3, 6, 7,9 )

                                  Piątek 17.09.2021 r.

Śniadanie:  Zupa mleczna7 z płatkami owsianymi, chleb żytni1 ,baltonowski1 z masłem7,pasta jajeczną3,żółtym serem7,szczypiorek,papryka,ogórek świeży, herbata owocowa z cytryną, morele suszone.

Obiad: Zupa pieczarkowa  z zacierkami1,klopsiki z filetu morszczuka 4w warzywach, ziemniaki ,,surówka z kapusty kiszonej
z marchewką, porem, jabłkiem, sok owocowy.

Podwieczorek: Deser mleczno7 czekoladowy Zuzia ,biszkopty1 bez cukrowe, ogórek świeży.

ALERGENY:(1, 4,6, 7, 9,)

 

 

 

Dzieci w oddziałach mają udostępnioną wodę mineralną w naczyniach jednorazowego użytku.

Jadłospis w niektórych pozycjach może ulec zmianie ze względu na brak zamawianego towaru.

Zgodnie z informacjami od producentów  użyte produkty mogą zawierać śladowe ilości alergenów.

 

 

 

 

 

 

 

Dzieci w oddziałach mają udostępnioną wodę mineralną  w naczyniach jednorazowego użytku.

Jadłospis w niektórych pozycjach może ulec zmianie  ze względu na brak zamawianego towaru.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty  mogą zawierać śladowe ilości alergenów.



LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu

 Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. 

 

 

SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

 

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jajka i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.

6. Soja i produkty pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale),

orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne.

9. Seler zwyczajny i produkty pochodne.

10. Gorczyca i produkty pochodne.

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.

12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.

13. Łubin i produkty pochodne.

14. Mięczaki i produkty pochodne.